livetsomohio.blogg.se

Kommer skriva om min ångest, om mina panikattacker, rädslor, andlighet och annat som man normalt "inte ska" prata om..

Brottas med mig själv

Att jag senaste tiden har "brottats med mig själv " kan man lugnt säga,
Mycket har hänt sista halvåret, o många förändringar har skett både mentalt o irl så att säga, 
 
Har gått ett hälsoprogram som heter livsstilsprogrammet, 
Har varit "i kontakt" med detta tidigare o varit medveten om det i ca 1,5 år. Använt produkter från företaget som tillverkar produkterna, men i februari kände jag att jag var tvungen att göra något drastiskt åt mitt allmänna mående, den psykiska delen hade en rejäl dipp o jag tröståt mycket, var tung i kroppen, hade värk som var olidlig nästintill, funderade på livet och funderade på "icke livet" 
Var KRAFTIG SOCKER BEROENDE  o åt säkert (utan att överdriva) minst 2-3 kex choklad om dagen, samt chips, kakor i överflöd dricka, glass ja ALLT sött jag kom över. 
 
Så jag bad exet hjälpa mig o registrerade mig o beställde hem mitt startpaket för att påbörja livsstilsprogrammet . 
 
I mars kom det. 
Jag kände mig enormt taggad o beslutsam att köra på o fullfölja till punkt o pricka.
Jag bestämde ett startdatum o körde igång!
Vägde mig o på startdagen visade vågen 76.6 kg
 
Allt gick som planerat o efter första veckan hade jag tappat 5,5 kg. Mycket av dessa kg är vätska det vet jag men de var ändå så otroligt skönt att väga sig å se svart på vitt att något hänt. Jag gjorde som rekommenderat o uteslöt salt i mat m. m då detta binder vätska.
2:a veckan gick snabbt o i början av den så började jag känna att saker hände i kroppen, jag sov bättre, vaknade piggare o kände mig mer utvilad, magen som jag för övrigt alltid tyckt att jag skött bra  började sköta sig bättre o jag var på toa en gång om dagen istället för 3 ggr p vecka.. I slutet av 2a veckan, eller om de var i början av 3e frågade exet mig hur de gick med mitt sockersug,
Utan att tänka svarade jag spontant "Jätte bra!".. Han titta på mig å log, å påpeka vad jag just svarat, å sen frågade han.. När åt du godis sist?
Dum fråga tänkte ja å tänkte svara snabbt.. Svaret blev nått i stil med 
"det var ju.. Um, det var.. Hmm alltså jag åt ju choklad i.. Hmm"  
där stannade jag upp o jag gissar att jag såg ut som ett levande frågetecken.. 
När jag väl fick fram att jag inte ätit något sött alls sen programmet startade o att jag inte ens tänkt på det så brast jag ut i skratt o de va nära på att jag gällde några glädjetårar. 
 
Från att ha haft ett blodsocker som pendlade värre än den värsta bergodalbanan till att på 2-2,5 vecka inte ens tänka på sötsaker var STORT!  
 
Alltså jag köpte 5 för 20kr (kexchoklad) varje gång jag åkte till jobbet  åt dom i bilen å slängde sen papperna för att ingen skulle se att jag ätit det, på jobbet åt jag som sagt kakor, godis m. m o på vägen hem åkte jag ofta förbi affären o köpte kexchoklad  pringels, Kina puffar eller nått liknande som jag även där åt upp innan jag kom hem, kastade pappret så ingen skulle märka det, 
Så höll jag på, så från detta till att inte ens tänka på sötsaker är verkligen stort för mig.. 
 
Iomed att jag fick en bättre o djupare sömn, o åxå då kunde vakna piggare så orkade jag mer på dagarna, 
Jag märkte snabbt att min gamla knäskada kändes bättre o inte ömmade lika mycket, 
Även den mentala biten o mitt psykiska mående började bli bättre, 
Det var åxå här nånstans som exet sa att vi behövde prata.. 
Han hade kommit till en punkt där han kände att vi inte längre skulle vara vi. 
Jag blev helt knäckt, jag föll handlöst i golvet med mitt psykiska mående, 
Jobbade på, grät så fort jag var ensam, ångestattacker var ett faktum, sömnlösa nätter likaså, 
Jag sov inte på två dygn. Å på detta jobbade jag dessutom, försökte hålla masken på jobbet så gott det gick, men brakade där å satt å grät i armarna på en av mina kollegor.
 
Trots detta så vägrade jag ge upp å tappa programmet så jag gjorde det till de bästa jag kunde o såg det som en motivation att hålla fast vid det ännu hårdare å kämpa på å verkligen gå in ännu mer för det. O det gjorde jag. 
 
Nu har de gått några månader o i morgon är det midsommar..
Programmet är slutfört o avslutat. Gick ner 12 kg under dessa 12 veckor, 
Var så sjukt stolt o nöjd över mig själv, jag klarade det! Jag hade blivit lättare, piggare, av med mitt farliga sockerberoende o mitt psykiska mående var bättre. 
Nu har det gått ytterligare några veckor o jag dricker "bara" activice basic o restorate samt tar aminosyror o äter vanligt, såser, popcorn i bland tar mig ett glas vin m.m o ändå har jag gått ner ytterligare i vikt. Så totalt 14 kg har jag tappat.
Smärtan i ryggen o höften (pålagringar) är nästintill helt borta. 
Idag är jag stark o skapligt nöjd med min kropp. 
 
Har börjat göra mer för mig själv o gör mer saker som jag känner att jag vill göra, jag tar mig tid o slappnar av mycket mer än tidigare, 
Visst det finns mycket kvar att jobba på, men det är just det jag gör.. Jag jobbar på det! 
 
Jag börjar trivas ganska bra med mitt liv, tagit tag i jobbiga saker, gått igenom mycket jobbigt i terapin, bearbetat  förlåtit /accepterat och gått vidare med många delar. 
Jag har några projekt kvar som jag jobbar stenhårt med o framförallt ett, det är bara jag o min terapeut o en myndighet som vet om denna, o jag har inte sagt ngt till någon annan o vill inte göra det än för jag vet inte riktigt hur jag kommer klara den än, 
Vi har jobbat mycket med förberedelse o så ang detta ett tag. Jag har väldigt blandade känslor men jag vet åxå att jag har viktiga personer bakom mig i detta som kommer skydda mig o är redo om det blir fel, 
MEN det känns i dagsläget bra, o jag tror faktiskt o hoppas verkligen att det kan komma att bli bra, 
Jag har en stor insyn i de övriga inblandade utan att det informeras till denne, just för att jag ska känna mig trygg o kunna jobba för en bättre å fungerande relation så att säga. 
 
Exet o jag har en bra relation åxå, dock fick jag nån form av panik för några dagar sen å sa att jag ville ta en paus från varandra o inte umgås, prata, ses m.m. 
Dock märkte jag snabbt att det inte funka så bra 
😂😂 Jag saknade hans vänskap o umgänge. 
Han är en väldigt fin människa, vi tänker o ser otroligt olika på en del saker o det är där det skär sig lite, men jag försöker påminna mig om dessa olikheter mer nu o även pratat med honom om detta så nu hoppas jag o tror att det blir bra 
 
Puh, blev nog ett riktigt långt inlägg, 
 
Men innan jag avslutar vill jag ändå återuppta tråden om livsstilsprogrammet igen, det är ingen pulverdiet, man äter bra o riktig mat 4ggr p dag, det är lätt att följa o framförallt 
ALLA kan göra detta! 
Vill man inte gå programmet men ändå testa dessa fantastiska produkter o då faktiskt få en skillnad i kropp o själ, få mer energi m.m så lämna gärna en kommentar så kan jag berätta mer,  vill du prova dom så hjälper jag dig gärna med detta
 
Produkterna är fitline o tillverkas o säljs från pm internationell. 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: